Home Actualitate Marinarii militari români execută misiuni NATO în Marea Neagră

Marinarii militari români execută misiuni NATO în Marea Neagră

by Antonia Mocanu
0 comment

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, alături de navele partenere din gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2, a luat parte, saptămâna această la Exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de forțele navale ale Bulgariei.

Marinarii și scafandrii militari, din șase țări străine, au executat, sub stindard NATO, misiuni de căutare de mine marine în zona de sud-vest a Mării Negre.

Gruparea navală SNMCMG-2 este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia), iar la exercițiul multinațional au participat nave de luptă din Bulgaria, Franța, Italia, Spania și Turcia. Obiectivul principal al activităților desfășurate de parteneri este reprezentat de consolidarea cooperării între forțele navale participante în domeniul luptei contra minelor marine.

După opt zile de la plecarea din portul militar Constanța, comandantul dragorului maritim românesc, locotenentul-comandor Ionuț Diaconu, este mulțumit de atitudinea militarilor și de felul în care aceștia își îndeplinesc cu seriozitate sarcinile.

related posts

Leave a Comment