Home Actualitate Manifestări culturale desfășurate de către Alianța Franceză Constanța

Manifestări culturale desfășurate de către Alianța Franceză Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

In săptămâna 17-21 octombrie 2022, Alianța Franceză Constanța derulează o serie de manifestări culturale prilejuite de sosirea la Constanța a scriitorului francez Hervé BELLEC. Cu aceasta ocazie  sunt invitați să participe la activitățile noastre toți iubitorii de literatură franceză.

Astfel, luni, 17 octombrie, ora 14.00, la sediul Alianței Franceze Constanța (str. Nicolae Iorga nr. 14), vor avea loc o conferința și o expoziție de carte în cadrul cărora scriitorul își va prezenta opera. În următoarele zile (18,19,20 octombrie), Hervé BELLEC se va întâlni cu elevii liceelor bilingve francofone  din Constanța (Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța şi Colegiul Național „Mihai Eminescu”). Miercuri, 19 octombrie, ora 15.00, va avea loc  Conferința „ Voyage littéraire Brest-Constanta” , susținută de Hervé BELLEC şi Cristina TAMAŞ. Conferința urmată de dezbateri  va fi găzduită de Muzeul de Artă Constanța.

Acest eveniment, aflat deja la a doua ediție se înscrie în seria de activități culturale derulate în parteneriat cu orașul Brest sub genericul „ Ecriture, mots, partage”. Amintim că prima ediție, de un real succes, a avut-o ca invitată pe scriitoarea franceză Nathalie de BROC.

„Alianța Franceză Constanța are marea bucurie de a organiza întâlnirile scriitorului francez Hervé BELLEC cu tineri, cu profesori, cu toți francofonii pasionați de lectură de la țărmul mării. Este un eveniment cultural de marcă  pentru orașul nostru, care se înscrie în demersul constant al instituției noastre, acela de a promova limba și cultura franceză în comunitate, prin manifestări de înaltă ținută.” a declarat prof. Marinela Mitrenga, Președinte al Alianței Franceze Constanța.

related posts

Leave a Comment