Home Actualitate Le-a ajuns cuțitul la os

Le-a ajuns cuțitul la os

by Antonia Mocanu
0 comment

Le-a ajuns cuțitul la os! Sute de angajați din Santierul Naval din Mangalia au ieșit în stradă și și-au strigat nemulțumirea față de decizia acționarilor olandezi de a disponibiliza 228 de salariați. Deşi de nenumărate ori li s-au dat asigurări constante că nu vor exista concedieri colective în cadrul şantierului, sindicaliştii au fost anunțati că în cele din urmă oamenii își vor pierde locul de muncă.

Sindicaliştii spun că angajamentele asumate de acţionari nu au fost respectate, numărul comenzilor s-a redus în ultimii ani, promisiunile că numărul angajaților va crește la 3.000 de oameni s-au dovedit a fi doar vorbe în vânt.  Mai mult decât atât aceștia spun că în trei ani de zile, de când au venit olandezii de la Damen, compania a ajuns să înregistreze pierderi precum cele cumulate de foștii acționari coreeni în 20 de ani.

Sindicaliștii susțin că aceste concedieri vin în contextul în care pe platforma societății își desfășoară activitatea 500 de salariați de la firmele subcontractoare, iar alți 270 au fost delegați din santierul de la Galați. Din acest motiv sindicaliștii solicită măsuri de reducere a lucrului cu societățile subcontractoare și prioritizarea propriilor salariați. Oamenii mai cer ca societatea să contracteze noi comenzi pentru contrucția de nave,  reparaţii astfel încât să fie asigurat frontul de lucru.

Sindicaliștii sunt hotărâți să continue acțiunile de protest și mai mult decât atât speră să reușească să îi convingă pe acționarii olandezi să reducă numărul de salariați concediați. Mai ales că mulți dintre cei vizați, fie au ieșit la pensie, fie, și-au dat demisia și au plecat în străinătate, fie au decedat între timp.

related posts

Leave a Comment