Home Actualitate Întâlnirea primarilor comunelor din România

Întâlnirea primarilor comunelor din România

by Antonia Mocanu
0 comment

550 de primari ai comunelor din România vor participa la cea de-a XXIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), ce se va desfășura la București.

Evenimentul reunește primarii celor mai importante comune din România și se desfășoară în perioada 16-19 februarie, având ca temă ”Satul românesc, parte integrantă a ruralului european”.

Lucrările Adunării generale se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.

ACoR îşi propune să identifice, împreună cu invitaţi de rang înalt de la nivelul autorităţilor centrale, cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural şi cel urban şi să stabilească măsurile ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanţe.

Programul activităţilor Adunării generale cuprinde, pe lângă dezbateri privind aspectele statutare ale Asociaţiei, o întâlnire de lucru cu delegaţia Guvernului României, condusă de prim-ministrul interimar. Cu aceeaşi ocazie, vor avea loc şi şedinţe de lucru cu membrii din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sursa foto: agrointel.ro

related posts

Leave a Comment