Home Diverse Beneficiile cafelei

Beneficiile cafelei

by Crina Matei
0 comment

Neagră, cu sau fără zahăr, cu frişcă sau cu lapte, preparată la filtru sau la ibric, cafeaua, pentru că despre ea este vorba, reprezintă pe lângă vin sau ciocolată, una dintre puţinele plăceri de care ne putem bucura aproape oricând. Dacă o şi consumăm cu moderație și atenție, ea poate avea nenumărate beneficii asupra sănătății. Altfel ne poate afecta organismul iar consecinţele pot fi dintre cele mai grave.

Cei mai mulți dintre noi ne începem ziua cu o cafea aromată și fierbinte. În timp ce pentru unii este o simplă plăcere, pentru alții este startul pentru ziua ce abia începe. Cei mai mulţi îşi prepară singuri cafeaua, acasă, la ibric sau la filtru.

În ultimii ani însă au apărut nenumărate băuturi pe bază de cafea şi care au un mare succes la clienţi, cum ar fi cappuccino, caffe Latte, Espresso Macchiatto. Dacă vorbim despre cappuccino spre exemplu, cantitățile de cafea și lapte sunt egale. Pentru ca ceaşca să fie mai atractivă, cei care prepară această băutură preferă să îşi lase semnatura.

La malul mării însă de departe cea mai căutată cafea este cea turcească, mai ales atunci când este preparată la ibric direct pe nisip. Cafeaua turcească este servită după ce trece prin procese de prăjire, răcire, măcinare și preparare. Este foarte important să consumi cafea turcească proaspătă, mai ales datorită gustului și aromei. Iar servirea cafelei turceşti se face şi ea după un anumit ritual. Modul de prezentare a cafelei ocupă un loc important în cultura turcească. De lângă ceaşcă nu lipseşte paharul cu apă şi rahatul turcesc.

Medicii spun că mai degrabă cafeaua este un prieten nu duşman. Cafeaua este un antioxidant redutabil, un tonic cerebral, creşte capacitatea de efort şi ajută digestia. Nu degeaba un mapamond întreg consumă cafea.

Aşadar, cafeaua are multe efecte pozitive asupra organismului însă nu trebuie băută prea fierbinte. Mai întâi trebuie răcită ușor sau consumată alături de un pahar generos de apă rece pentru a preveni deshidratarea.

Sursa foto: citylifebarcelona.com

related posts

Leave a Comment