Home Actualitate Nu lăsa infecţiile urinare să îţi strice vacanţa!

Nu lăsa infecţiile urinare să îţi strice vacanţa!

by Florentina Lup
0 comment

Am așteptat cu mare nerăbdare venirea verii și a căldurii, serile lungi de vară și bucuria vacanțelor. Dar, chiar dacă urmează zile de relaxare, organismul tot trebuie să facă față provocărilor pe care le impune vremea caldă. În acest articol, ne propunem să vorbim despre suplimentele esențiale pentru vară care ne vor ajuta să ne bucurăm la maxim de sezonul cald.

Dacă ai des infecții urinare, trebuie să știi că nu ești singura. Și, foarte important este să ai încredere că există soluții prin care poți evita recurenţa lor.

Infecțiile urinare sunt printre cele mai frecvente tipuri de infecții bacteriene, incidența cea mai mare fiind în rândul femeilor. În jur de 50% dintre acestea au cel puțin o infecție urinară în viață, iar în 20-30% din cazuri, infecția revine la foarte scurt timp.

De ce apar infecțiile urinare recurente?

Remediul cel mai frecvent folosit în infecțiile urinare este cel pe bază de antibiotice, dar chiar și așa există șanse ca infecția urinară să revină. Persoanele care au trecut prin așa ceva întreabă frecvent de ce se întâmplă acest lucru.

Se dezvoltă tulpini bacteriene mult mai rezistente

În timp, anumite specii bacteriene au devenit rezistente la medicamentele tradiționale. În mod special, s-au identificat chiar și tulpini de E.coli, bacteria care creează cea mai mare incidență a infecțiilor urinare.

De fiecare dată când un antibiotic este folosit, și bacteria expusă la el, are șanse să dezvolte o rezistență. Iar, acest lucru se întâmplă foarte des când indicațiile medicilor nu sunt urmate. Așadar, de multe ori se folosesc în paralel și alternative naturiste pentru a ajuta organismul să elimine în mod natural bacteria.

Flora bacteriană bună este compromisă

Corpul uman conține o comunitate de bacterii, viruși și fungi care trăiesc în armonie cu noi, și chiar ajută în anumite funcții corporale. Antibioticele, stresul sau alimentația pot distruge aceste bacterii „bune” sau le reduc semnificativ numărul. În acel moment, organismul uman devine mult mai vulnerabil în fața infecțiilor.

Cum ajută Merișorul pentru combaterea infecțiilor urinare recurente

Merișorul este probabil prima soluție naturală la care apelează o persoană când știe că are o infecție urinară. Cel mai des, se consumă sub formă de suc, dar ca supliment în capsulă acţionează mult mai concentrat. Dar, de ce dintre toate fructele sau plantele disponibile se remarcă tocmai Merișorul pentru infecții urinare?

Merișoarele sunt foarte bogate într-un tip de polifenoli, numiți Proantocianidine (PAC). Aceste substanţe au efect puternic antioxidant și antibacterian.  Studiile clinice efectuate asupra eficienței PAC în infecțiile urinare au demonstrat faptul că acestea acționează asupra bacteriilor prin:

 • Limitarea atașării bacteriei la țesutul tractului urinar
 • Oprireacolonizării bacteriilor
 • Efect imediat, acționează în 2 ore de la administrare
 • Prevenirea recurenței infecțiilor urinare

PAC-ul din Merișor își demonstrează eficiența și în eliminarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Astfel de bacterii au o capacitate ridicată de atașare, iar mucoasa din vezica urinară formează mediul perfect pentru multiplicarea lor.

În plus, câteva trucuri pentru a evita recurența infecțiilor urinare

Hidratează-te

Un aport ridicat de apă este metoda cea mai sigură pentru a evita recurența unei infecții urinare. Apă ajută organele aparatului urinar să elimine toxinele din corp, pentru ca acesta să asimileze doar nutrienții. Hidratarea diluează urina, ceea ce grăbește eliminarea ei din corp, fiind mai greu pentru bacterii să adere la pereții tractului urinar cauzând infecția.

Urinează des

Efectul unui aport mai ridicat de apă este, desigur, nevoia crescută de a merge la toaletă. Este important ca atunci când ai senzația de urinare să mergi la toaletă pentru a goli vezica. Astfel, du-te la toaletă atunci când simți nevoia și vei scurta timpul în care bacteriile se pot lega de pereții vezicii urinare sau a uretrei.

Hrănește-te cu probiotice

Probioticele sunt bacteriile bune care se găsesc la nivel intestinal, la nivelul organelor de reproducere feminine și inclusiv, la nivelul sistemului urinar.

Un grup aparte de probiotice, lactobacilii, pot acționa asupra sănătății tractului urinar și pot preveni recurența infecției urinare prin:

 • A stopa aderarea bacteriilor urinare la celulele tractului urinar
 • Prin a produce peroxid de hidrogen în urină, care este un puternic antibacterian
 • Prin a reduce nivelul de pH al urinei, creând condiții nefavorabile pentru dezvoltarea bacteriilor

Din alimentație, lactobacilii, se găsesc în: iaurt, chefir, anumite brânzeturi

Consumă Vitamina C

Vitamina C este un puternic antioxidant care ajută foarte mult la protecția sistemului imunitar. Vitamina C reacționează de asemenea cu nitrații din urină pentru a forma oxizi de azot care pot distruge bacteriile. De asemenea, scade pH-ul urinei, limitând multiplicarea bacteriilor.

URIMER AKUT – Doar o capsula pe zi, doar 10 zile!

Susține sănătatea tractului urinar, contribuie la prevenirea disconfortului tractului urinar, efect analgezic,înlătură senzația de usturime la urinare.

BENEFICII:

 • Contribuie la eliminarea disconfortului urinar
 • Efect analgezic
 • Previne aparitia disconfortului urinar
 • Antioxidant
 • Susține sănătatea tractului urinar
 • Înlătură senzația de usturime la urinare

related posts

Leave a Comment