Home Sănătate Caravana “ONCOMFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului la sân” a ajuns la Cumpăna

Caravana “ONCOMFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului la sân” a ajuns la Cumpăna

by PĂUN IONELIA
0 comment

Institutul Regional de Oncologie Iași în parteneriat cu Fundația Enable și în colaborare cu Primăria comunei Cumpăna implementează programul de screening de cancer mamar “ONCOMFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului la sân”. 

Acest program se adresează femeilor care trebuie să îndeplinească următoarele criterii pentru a beneficia de testare gratuită :- vârsta între 50 și 69 ani fără o zi;- fără diagnostic confirmat de cancer mamar;- fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;- nu sunt însărcinate sau nu alăptează;- nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni. 

În cadrul acestei campanii, astăzi, au fost testate în mod gratuit un număr de 54 de femei din comuna Cumpăna. Examinarea a constat într-o mamografie digitală pentru femei asigurate și neasigurate, care ajută la detectarea modificărilor la nivelul structurii sânului. 

related posts

Leave a Comment