Home Actualitate În lumea fascinantă a peștilor de la Acvariul constănțean

În lumea fascinantă a peștilor de la Acvariul constănțean

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna aceasta am decis să vizităm și un alt punct important din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, așa că am poposit chiar lângă impozantul Cazino, la Acvariul „Profesor Ion Borcea” din Constanța, care adăpostește o mare varietate de pești de apă dulce și sărată, precum și nevertebrate din Marea Neagră și migratori mediteraneeni. Am vrut să aflăm câte specii de pești se regăsesc aici și mici curiozități.

Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și a unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul constănțean este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

O curiozitate interesantă este faptul că peștii au și ei comportamente diferite la fel ca noi oamenii.

Constănțenii mai mici, dar și cei mai mari, potrivit reprezentanților de la Acvariu întotdeauna au fost mai interesați de peștii mai mari, în detrimentul celor mai mici, iar odată ce pășești în această lume acvatică, cu siguranță speciile impozante ies în evidență.

Programul Acvariului este zilnic între orele 09.30-16.30, iar toate măsurile de siguranță pentru prevenirea COVID-19 au fost luate pentru ca locuitorii de la malul mării și de ce nu și turiștii să se bucure de lumea captivantă și acvatică în siguranță. 

related posts

Leave a Comment