Home Actualitate Imunitatea la Covid-19, discutabilă

Imunitatea la Covid-19, discutabilă

by Antonia Mocanu
0 comment

Imunitatea la noul coronavirus ar putea dura doar șase luni, asta potrivit unor statistici realizate recent, care menționează faptul că nu există motive pentru a afirma cu certitudine că o persoană care a avut deja COVID-19 nu poate fi reinfectată.

Studiul realizat la Amsterdam a monitorizat zece persoane o perioadă mai îndelungată pentru a determina nivelurile de anticorpi după infecția cauzată de oricare dintre cele patru coronavirusuri sezoniere umane.

Cercetătorii au descoperit că „durata imunității protectoare la coronavirusuri” este „îngrijorător de scurtă”, deoarece oamenii de știință au observat „reinfecții frecvente la 12 luni de la contaminare și o reducere substanțială a nivelului de anticorpi la doar șase luni distanță”.

De asemenea, oamenii de știință de la Universitatea din Amsterdam au mai pus sub semnul întrebării ideea de a introduce „pașapoarte de imunitate” pentru persoanele care au contractat COVID-19 și s-au vindecat, însă din pricina faptul că imunitatea protectoare se poate pierde în termen de șase luni de la infecție, pare să fie foarte puțin probabilă posibilitatea obținerii imunității funcționale pentru infecția naturală, asta potrivit experților.

Pe de altă parte, ministrul britanic al sănătății Matt Hancock menționa la acest început de săptămână faptul că testele de anticorpi care dau rezultate în 20 de minute sunt în fază experimentală în prezent pe 4.000 de pacienți și că, dacă sunt eficiente, ar putea fi lansate la nivel național.

În prezent însă nu există niciun tratament pentru a combate pandemia care a provocat deja peste 350 de mii de decese în întreaga lume.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, până acum există zece vaccinuri candidate în fază de evaluare clinică și alte 114 în fază de evaluare preclinică.  

related posts

Leave a Comment