Home Actualitate Grupare infracțională, destructurată de polițiști

Grupare infracțională, destructurată de polițiști

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. –  S.T. Constanța, au demarat acțiunea „OMAHA”, care a vizat un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța.

Astfel, au fost puse în executare 69 de mandate de percheziție domiciliară, urmând a fi conduse la sediu, pentru audieri, 111 persoane, iar, după finalizarea activităților, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța să dispună măsurile legale. 

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.

În acest sens, polițiștii constănțeni au acționat și au destructurat gruparea infracțională.

related posts

Leave a Comment