Home Actualitate Grădina de vară Mangalia, reabilitată!

Grădina de vară Mangalia, reabilitată!

by Antonia Mocanu
0 comment

Grădina de vară Farul din Mangalia va fi modernizată complet! Consilierii locali au aprobat sursele de finanțare pentru instituție, pe baza fondurilor europene. Proiectul, a cărui valoare totală este de 5 milioane de euro este deja înregistrat la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Proiectul noii Grădini de Vară Farul din Mangalia include ample lucrări de reabilitare a spaţiului care va fi redat publicului pentru evenimente culturale organizate în aer liber. Potrivit documentaţiei tehnice, scena grădinii de vară şi spaţiile destinate artiştilor vor fi reabilitate şi adaptate normelor în vigoare, cu grupuri sanitare şi zone de depozitare, scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, în timp ce gradenele vor fi acoperite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii.

De asemenea, vor fi create spaţii pentru diverse ateliere cultural-educaţionale, vor fi amenajate spaţii verzi cu alei circulabile şi se va realiza un sistem de iluminare ambientală. În cadrul aceluiaşi proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ştefan cel Mare şi Bd. 1 Decembrie 1918 şi va fi refăcută trama stradală, trotuarele şi bordurile pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale.

related posts

Leave a Comment