Home Actualitate Folosirea telefonului la volan poate provoca tragedii

Folosirea telefonului la volan poate provoca tragedii

by Antonia Mocanu
0 comment

Atât la nivel național, dar și în municipiul Constanța, în ultimul an au fost aplicate sute de sancțiuni în privința folosirii telefoanelor mobile în timpul conducerii unui autoturism. Acest lucru este interzis și se sancționează conform legii, însă șoferii nu întotdeauna respectă acest lucru.

Multe din accidentele din anul precedent s-au petrecut datorită imprudenței, dar și a folosirii telefonului la volan.

O statistică a anului 2019, la nivelul județului Constanța au fost înregistrate 182 de accidente rutiere având ca principală cauză preocupări de natură a distrage atenția. De asemenea, polițiștii rutieri din Constanța au aplicat 2.934 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil. În urma acestor cifre, bilanțul este unul crunt: 13 persoane decedate, 16 persoane rănite grav și alte 238 rănite ușor.

Inspectoratul  Județean de Poliție Constanța reamintește faptul că în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Sancțiunea contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale este între 6-8 puncte amendă (870-1.160 lei) și 4 puncte penalizare.

related posts

Leave a Comment