Home Actualitate Educația, prioritară la Cumpăna

Educația, prioritară la Cumpăna

by Antonia Mocanu
0 comment

„Orice copil educat este un om câștigat”, spunea Victor Hugo și după acest deziderat am putea spune că se ghidează și edilul comunei constănțene Cumpăna, pentru care educația a fost întotdeauna prioritară. A investit mult în comuna constănțeană și în tot ceea ce înseamnă educația generațiilor de copii.

Mergând prin comună, am aflat faptul că prichindeii de aici beneficiază de două grădinițe, cea a Florilor și Sfânta Maria, două locuri special concepute pentru cei mici și care au fost modernizate în timp.

Trecând la a doua grădiniță, cea cu program prelungit din comuna constănțeană, gradinița Sfânta Maria, am aflat faptul că a fost construită în anul 2000, cu sprijinul ONG All Vision. Acum, grădinița se află în plin proces de reabilitare și extindere.

La Cumpăna și creșa este un loc extrem de important pentru acest segment al educației, deoarece chiar și cei mai mici dintre locuitorii comunei trebuie să se bucure de educație la standardele cele mai înalte.

De asemenea, în comuna Cumpăna, încă din anul 2014, funcționează “Centrul de îngrijire copii – tip After School”, având ca principale obiective supravegherea și îngrijirea copiilor ai căror părinți lucrează în străinătate, iar cei în grija cărora se află nu au posibilitatea de a-i îndruma, precum și a copiilor ai căror părinți doresc o supraveghere mult mai bună decât cea oferită acasă. Prin înființarea acestui centru s-a urmărit crearea unui mediu adecvat dezvoltării educaționale și sociale a elevilor din localitate.

De-a lungul anilor multe generații de copii au trecut pragul instituțiilor de învățământ din comuna constănțeană Cumpăna.  Fie că vorbim de grădinițe, creșe, școli sau liceele, cert este faptul că acestea s-au schimbat odată cu trecerea anilor, în bine, iar toate schimbările au fost făcute pentru ca procesul educativ să fie unul de calitate.

related posts

Leave a Comment