Home Actualitate Deșeurile voluminoase se ridică gratuit

Deșeurile voluminoase se ridică gratuit

by Antonia Mocanu
0 comment

Dacă aveți de aruncat un pat, un șifonier, o saltea ori alte lucruri care ocupă un spațiu mare, nu le duceți la platformele pentru depozitarea deșeurilor. De ce? Pentru că în municipiului de la malul mării constănțenii, persoane fizice, pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul companiei care se ocupă de salubrizare a orașului, Polaris, utilizând numărul de telefon 0241.548.600 și în acest fel dacă apelați la numărul de telefon și o mașină a operatorului de salubritate va veni să le ridice.
În acest fel, se va evita supraaglomerarea și încărcarea containerelor sau depozitarea în imediata apropiere a platformelor ori pe terenurile virane aflate în apropierea locuințelor, fapt care atrage depunerea altor deșeuri.
Amintim că depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deșeurilor se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice.
De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că persoanele surprinse că poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment