Home Actualitate Cresc preţurile la apartamente

Cresc preţurile la apartamente

by Antonia Mocanu
0 comment

Piața imobiliară a încheiat anul 2019 cu o cerere în creștere. Constanţa alături de principalele patru judeţe ale ţării a strâns jumătate din numărul de tranzacții înregistrate anul trecut. Specialiştii în domeniul imobiliar spun că, în 2020, preţul locuinţelor va continua să crească, după ce apartamentele s-au scumpit oricum considerabil pe parcursul anului trecut.

Anul acesta, dezvoltatorii imobiliari au în plan să livreze zeci de mii de apartamente. Cererea de locuinţe noi este în creştere iar preţurile sunt pe măsură. Peste 1000 de euro metrul pătrat, atât cer dezvoltatorii pentru o locuinţă într-un imobil nou construit.

Locuinţele s-au scumpit la finalul anului trecut cu circa 7% faţă de perioada similară din 2018, iar cererea alături de costul construcţiei vor pune în continuare presiune pe preţ. Deşi locuinţele în blocurile vechi oferă avantaje clare legate de poziţionarea în oraş, tinerii preferă să se orienteze către blocurile noi, unde investiţia după achiziţionarea locuinţei este una minimă. Există însă şi o serie de lucruri la care tinerii trebuie să fie atenţi.

În prezent, pe piaţă există o mulţime de oferte de creditare direct de la dezvoltatori iar potrivit specialiştilor, în 2020, preţurile vor creşte în zonele cu potenţial de dezvoltare economică, cu până la 10%.

Sursa foto: www.zf.ro

related posts

Leave a Comment