Home Actualitate Cooperare navală româno-americană, în Marea Neagră

Cooperare navală româno-americană, în Marea Neagră

by Romanov Alex
0 comment

Cooperare navală româno-americană, în Marea Neagră. Fregata Mărășești a executat în această săptămână, în apele internaționale ale Mării Negre, un exercițiu militar de antrenament, în comun cu distrugătorul american “USS Laboon”, care a efectuat și o escală în portul Constanța, conform planificării misiunii sale generale de prezență operațională în regiunea bazinului pontic.

Marinarii militari români și cei americani au desfășurat o serie de activități specifice de pregătire și au pus în aplicare procedurile standard NATO, în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite pentru creșterea nivelului de instruire a echipajelor și de compatibilitate între cele două forțe navale.

Fregata românească F-111, cea mare navă de război construită în țara noastră, conduce pachetul de forțe maritime “Gata de acțiune”, pus la dispoziția NATO pentru asigurarea capacității de reacție imediată în zona de responsabilitate a Armatei României. Consolidarea securității regionale este un factor important în vederea stabilității euro-atlantice, motiv pentru care Forțele Navale Române își adaptează modalitățile de acțiune la provocările mediului de securitate.

Marinarii militari români se antrenează permanent, în exerciții, individual sau alături de parteneri români și străini, pentru a fi gata să apere zona de responsabilitate maritimă și fluvială din sud-estul țării și pentru a ține posibilele amenințări în afara granițelor, iar prezența aliatului american în Marea Neagră reprezintă un element esențial pentru întărirea apărării colective și a descurajării împotriva riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale. 

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment