Home Actualitate Circuitele turistice externe, la mare căutare

Circuitele turistice externe, la mare căutare

by Romanov Alex
0 comment

Turiștii români sunt din nou interesați de circuitele turistice externe, pentru acest sezon estival fiind înregistrate deja foarte multe rezervări. Potrivit consultanților unuia dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium, înființat în anul 2000, cele mai căutate circuite sunt la ora actuală pentru Franța, Italia și Islanda.

”Vara reprezintă, în mod tradițional, un anotimp al circuitelor. Ne bucură faptul că mulți turiști sunt din nou interesați de acest tip de produs turistic, ceea ce indică și o întoarcere la normalitate. Circuitele turistice au foarte multe avantaje. Itinerariul este foarte detaliat, pe toată perioada în care se desfășoară vacanța, există însoțitor de grup, vorbitor de limba română și nu în ultimul rând agenția de turism se ocupă de programarea intrărilor la obiectivele turistice: muzee, castele etc., fapt esențial în condițiile actuale post pandemice. De asemenea, vorbim de o economie de timp în comparație cu pregătirea pe cont propriu a unei vacanțe.  Agențiile de turism negociază în mod specific cu furnizorii, astfel încât călătoria pe același traseu dar individual ar ajunge la costuri mult mai mari.”, declară DANIELA NEDELCU, director general DAL Travel    

Iată care este topul destinațiilor de circuit pentru sezonul estival 2021, alcătuit de către consultanții acestui touroperator.

1.        Islanda

2.        Italia

3.        Franța

4.        Elveția

5.        Insulele Azore și Madeira

6.        Albania

7.        Turcia

8.        Peru

9.        Africa de Sud

10.      Ecuador – Galapagos

Iată care este portretul turistului amator de circuite:

► Femei și bărbați cu vârsta de peste 45 de ani, din mediul urban, majoritar din București.

► Pensionari sau în funcții de conducere care-și permit concedii în orice perioadă a anului și venituri peste medie.

► Apreciază în special recomandările venite de la specialiști în domeniu care au vizitat locurile pe care își doresc să le vadă, dar și recomandări venite de la prieteni apropiați.

► Pun preț pe relația directă cu agentul, pe disponibilitatea oferită.

► Pun preț pe calitatea serviciilor, pe transparența în comunicare, pe respectarea promisiunilor, pe atenția la detalii.

Printre avantajele circuitelor se mai numără faptul că itinerariul este conceput pentru a eficientiza ruta stabilită și de a respecta toate obiectivele de călătorie, ceea ce generează economie de timp pe parcursul vacanței. De asemenea, turistul nu mai este preocupat de detaliile specifice ale călătoriei, precum schimbul valutar, stresul de a fi în altă țară străină, transferuri ori pierderea conexiunilor. Gradul de confort este ridicat, ghidul sau însoțitorul de grup având responsabilitatea de a se îngriji de securitatea persoanelor, a bagajelor, a bunei desfășurări a acțiunii călătoriei. Nu în ultimul rând, calitatea serviciilor este garantată pe baza unui contract semnat dintre turist și agenție.

Iată care sunt cele mai importante obiective turistice pentru primele trei destinații de circuit din topul menționat anterior:

ISLANDA:

Laguna Albastră, “cascada de aur” Gullfoss, Cascada Skogafoss, Cascada Seljalandsfoss, Laguna Glaciară Jokulsarlon, Parcul Naţional Thingvellir, Biserica Luterană Hallgrimskirkja, Cascada Godafoss, Lacul Myvatn, Craterul Kerid, Gheizerul Strokkur, Gheţarul Myrdalsjokull, Canionul Fjadrargljufur, Parcul Naţional Vatnajokull, Cascada Rjukandi, Caldera Krafla, câmpul de lavă Leirhnjukur, Tunelul Hvalfjordur, cascada de la Hraunfossar, sau “cascada de lavă”, Barnafoss sau “cascada copiilor”.

FRANȚA:

Câmpurile de lavandă din Provence, Saint-Paul-de-Vence, Coasta de Azur: Saint-Tropez, Nisa, Antibes; Mont Saint-Michel în Normandia, Valea Loarei, satele de pescari, porturile istorice și plajele din Bretania, Regiunea Alsacia, Regiunea Burgundia, Lourdes, Cannes și Monaco, Riviera Franceză, Lyon.

ITALIA:

Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, Marile Lacuri: Lacul Iseo, Lacul Garda, Lacul Como, Lacul Maggiore, Lacul Orta, Toscana, Emilia Romagna, Lombardia, Insula Elba.

sursa foto: DAL Travel

related posts

Leave a Comment