Home Actualitate Controale la fermele de păsări din Lumina și Mihail Kogălniceanu! S-a lăsat cu amenzi

Controale la fermele de păsări din Lumina și Mihail Kogălniceanu! S-a lăsat cu amenzi

by PĂUN IONELIA
0 comment

Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat inspectii planificate la doua ferme de crestere intensiva a pasarilor cu o capacitate mai mare de 40.000 de locuri. Controalele s-au finalizat cu amenzi in valoare totala de 110.000 lei si cu suspendarea activitatii unei ferme. 

Societatea care desfasoara activitate in comuna Lumina nu a respectat conditiile din autorizatia integrata de mediu, constatandu-se ca s-a depasit capacitatea maxima autorizata pentru cresterea pasarilor de carne. De asemenea, nu a respectat frecventa stabilita prin actul de reglementare in ceea ce priveste monitorizarea factorilor de mediu aer, apa, sol. S-a aplicat sanctiune in valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale si au fost stabilite masuri pentru conformarea cu autorizatia integrata de mediu si legislatia in vigoare. 

Operatorul fermei din comuna Mihail Kogalniceanu a fost sanctionat cu amenda de 60.000 lei pentru desfasurarea activitatii fara viza anuala, primind si sanctiune complementara de suspendare a activitatii pana la intrarea in legalitate, conform OUG 195/2005 protectia mediului.

related posts

Leave a Comment