Home Actualitate Sosesc convoaiele medicale

Sosesc convoaiele medicale

by Antonia Mocanu
0 comment

Sosesc convoaiele medicale la Constanța pentru spitalul destinat pacienților cu COVID-19. Un șir lung de camioane militare a intrat și a străbătut orașul de la malul mării, până la stadionul de la Gară, unde se construiește spitalul de campanie. Transportul plecat din București aduce tot necesarul de mobilier sanitar pentru corturile unde vor fi tratați bolnavii. Urmează să ajungă și aparatura medicală.

Bulevardul de intrare în oraș, începând de la Far și până la Gara a fost blocat de convoiul imens. Echipajele de poliție au oprit circulația, pentru ca vehiculele grele să poată manevra în siguranță, la intrarea pe stadionul care găzduiește tabara militară. Încărcatura mastodonților va fi aranjată în corturile de triaj, carantină și tratament, de către soldații care deservesc baza militară sanitară.

Acesta este al doilea transport militar cu materiale pentru lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj care însumează 150 de paturi.Militarii din Forțele Navale și Terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile locale și operatorii economici din Constanța sprijină Armata cu tot ce e necesar.

Spitalul militar va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa. El va fi deservit de medici militari care-i vor trata pe pacienți infectați cu coronavirus. Cazurile grave vor fi trimise la spitalele din țară.

related posts

Leave a Comment