Home Actualitate Laborator de analize COVID-19, la Tulcea

Laborator de analize COVID-19, la Tulcea

by Antonia Mocanu
0 comment

Consiliul Judeţean Tulcea împreună cu Spitalul Județean de Urgență au alocat sumele necesare pentru achiziționarea a 13 ventilatoare mecanice, kituri și echipamentele necesare, precum și pentru achiziționarea unui aparat pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, s-a deplasat la Laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea unde a evaluat stadiul lucrărilor de punere în funcţiune a capacităţii de testare COVID-19.

În prezent, Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea dispune de aparatura necesară pentru a efectua teste COVID-19 la Tulcea si acum sunt puse la punct ultimele detalii ce ţin de asigurarea condițiilor de biosecuritate maximă pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe.

Lucrarea este finanţată din fondurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar toată această procedură este făcută în regim de urgență.

„În prezent se lucrează la un filtru separat pentru specialiştii care vor efectua testele COVID-19 în laborator. Tot procesul de testare va urma o procedură de biosecuritate. Vineri vor fi finalizate aceste lucrări iar din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii sperăm ca la începutul săptămânii viitoare să înceapă primele testări COVID-19.

Nu ne dorim să fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de COVID-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulcea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Pentru ca aceste testări COVID-19 să poată fi făcute la Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a avut numeroase discuții cu factori de decizie de la nivel central, inclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Rezultatul acestui demers nu a întârziat să apară, aşa se face că Ministerul Sănătăţii a inclus şi laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea pe lista unităţilor autorizate să efectueze teste COVID-19.

„Ţin să mulţumesc SJU Tulcea, celor de la Direcţia Veterinară, Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi tuturor factorilor implicaţi în acest demers pentru operativitate, astfel încât să putem efectua aceste analize într-un timp cât mai scurt la Tulcea”, a mai precizat președintele Horia Teodorescu

related posts

Leave a Comment