Home Actualitate Poezie online, interpretată de actori, la Constanța

Poezie online, interpretată de actori, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

„Pe scena bacului”. Un proiect îndrăzneț, plin de culoare și frumos, dar care are aplicabilitate în special pentru elevii din anii terminali de liceu. Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța creează acest proiect pentru a veni în sprijinul celor care mai au foarte puțin și ar trebui să susțină examenul de Bacalaureat.

Astfel elevii vor beneficia de prezentarea în mediul online, în perioada suspendării cursurilor, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, a unor creații literare sub forma unor reprezentații artistice. Repertoriul va urmări cu precădere conținului programei școlare prevăzute pentru susținerea probei de limba și literatura română în cadrul examenului de bacalaureat.

Printre principalele obiective asumate de către cele două instituții în cadrul acestei colaborări se numără: creșterea gradului de acces și participare a tinerei generații la fenomenul cultural, dezvoltarea personală a tinerilor şi încurajarea abilităților lor artistice prin implicarea directă în actul de cultură, sprijinirea elevilor în pregătirea pentru examenele naționale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea publicului viitor al teatrului.

Proiectul își propune să sprijine elevii care studiază pentru bacalaureat prin apropierea acestora de literatură și de actul cultural, în vederea unei mai bune înțelegeri a operelor scriitorilor români, oferindu-le interpretări variate, într-o formă accesibilă, online.

„Este o inițiativă binevenită în acest moment de izolare socială impusă de situația de urgență din România. Apreciem spiritul de echipă al Teatrului de Stat Constanța care a venit în întâmpinarea unor nevoi reale ale elevilor noștri. Pe lângă beneficiul imediat al acestui proiect, privim pe termen lung, spre o apropiere a tinerilor de comunitatea culturală constănțeană” a declarat Inspectorul Școlar General prof. Sorin Mihai.

Producțiile vor fi publicate pe canalul Youtube şi vor fi promovate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa, precum și în rețeaua unităților de învățământ din județ.

related posts

Leave a Comment