Home Actualitate Cei mai inteligenți oameni din Constanța

Cei mai inteligenți oameni din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Persoanele interesate să își testeze IQ-ul pot face acest lucru, la Constanța. Mensa, organizaţia celor mai deştepte persoane din lume, revine în orașul de la malul mării pentru a descoperi minţi strălucite, adică acele persoane care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni.

Cei interesaţi să îşi testeze IQ-ul trebuie să se prezinte în 21 martie, la ora 11, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, acolo unde li se va testa coeficientul de inteligență.

Înscrirea se face online, iar vârsta minima a participanților începe de la 11 ani. Data limită de înscriere este 19 martie. Sesiunea va fi administrată de un proctor acreditat MENSA și folosește formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii MENSA.

Rezultatele testării sunt recunoscute la nivel internațional. Testul este de tip „culture fair”, bazat exclusiv pe imagini și diagrame. Formularul pentru adulți, cu vârsta de peste 16 ani, conține 45 de întrebări, la care candidatul trebuie să răspundă în 20 de minute. Cel pentru copii, vârste cuprinse între 11 și 16 ani are 25 de întrebări, iar timpul alocat răspunsurilor este de 15 minute.

Candidații care obțin un rezultat ce îi plasează între cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populației vor primi o dovadă oficială a eligibilității și vor fi invitați să se înscrie în MENSA România.

related posts

Leave a Comment