Home Actualitate Bacalaureat în condiţii de pandemie

Bacalaureat în condiţii de pandemie

by Antonia Mocanu
0 comment

Bacalaureatul va debuta anul acesta în data de 22 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Examenul va începe la ora 9:00, însă candidații trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă la Limba română va dura 3 ore.

Anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru.

Potrivit Ministerului Educației, toate sălile de examen vor avea camere funcționale de supraveghere video şi audio.

Profesorii care vor face parte din comisiile din centrele de examen, inclusiv persoanele de contact și informaticienii, sunt selectați din alte unități de învățământ decât cele din care provin elevii. Pentru examenul național de bacalaureat – 2020, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent.

O premieră a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

related posts

Leave a Comment