Home Actualitate Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic

Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic

by Romanov Alex
0 comment

Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic. Anunțul vine din partea Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Reprezentanții instituției le atrag atenția constănțenilor care dețin utilaje sau autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții, care achită taxa de tramă stradală, faptul că este obligatoriu să obțină și autorizația de circulație pentru vehiculele pentru care s-a efectuat plata.  

Conform H.C.L. nr. 138/2019, conducătorul vehiculului este obligat să prezinte  organelor de control în trafic autorizația de circulație în original, valabilă la data efectuării verificării. Este exceptată de la această regulă situația în care autorizația de circulație a fost obținută online. Circulația fără a deține autorizație valabilă sau neprezentarea acesteia la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul constituie contravenție și se sancționează cu amendă. 

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța recomandă contribuabililor, îndeosebi în această perioadă, folosirea mijloacelor de plată electronice, situație în care autorizația de circulație aferentă plății taxei este eliberată online, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele agențiilor fiscale.

Pentru plata în numerar sau prin intermediul cardului bancar sau plata efectuată prin ordin de plată,  eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale, conducătorul vehiculului fiind obligat să prezinte, la solicitarea organelor de control, autorizația de circulație în original obținută în acest mod.

Serviciul Public de Impozite și Taxe amintește constribuabililor că plățile online pot fi efectuate foarte ușor,  pe site-ul www.spit-ct.ro, accesând din Meniu secțiunea „Servicii Online – Plata amenzi/alte taxe – Fără autentificare – Plată alte taxe” completând datele solicitate.

sursa foto: SPIT Constanța

related posts

Leave a Comment