Home Actualitate Asociația Art Music for People, eveniment dedicat copiilor cu nevoi speciale! „Prietenii naturii”, un succes

Asociația Art Music for People, eveniment dedicat copiilor cu nevoi speciale! „Prietenii naturii”, un succes

by PĂUN IONELIA
0 comment

Emoția și bucuria s-au citit în ochii a zeci de copii cu nevoi speciale din centrele de educație incluzivă, centrul de zi pentru copii cu autism și elevii cu cerințe educaționale speciale din școlile de masa din Constanța. Aceștia au avut parte de activități ludice și de art terapie, în aer liber, în Parcul Tăbăcărie, totul în cadrul proiectului “Prietenii Naturii”, derulat de Asociaţia Art Music for People și finanţat de Primăria Municipiului Constanţa. Evenimentul vine să marcheze Ziua Mondială a Sănătății Mintale și totodată să răspundă nevoilor tinerilor cu cerințe speciale.

Cu emoție au așteptat copiii cu nevoi speciale din centrele de educație incluzivă, centrul de zi pentru copii cu autism și elevii cu cerințe educaționale speciale din școlile de masa din Constanța, ziua de 10 octombrie. Știau că li se pregătește o surpriză și că vor avea parte de multă distracție, voie bună, ateliere în aer liber, muzică și dans. Împreună cu voluntarii Asociației Art Music for People, profesorii psiho pedagogi și îngrijitorii din centre au poposit în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, unde îi așteptau personaje din desene animate, dar și ateliere de creație și art terapie, în cadrul cărora să-și demonstreze talentul și îndemnarea. Unii copii și-au dorit să învețe tainele împâslitului, o activitate relaxantă, dar care necesită și concentrare.

Într-o altă zonă din parc, mai multe șevalete cu pânze și culori așteptau să fie desenate. Iar micii pictori, ajutați de voluntari, au demonstart că au talent.

„Prietenii Naturii” este un eveniment organizat de Asociaţia Art Music for People, care beneficiază de finanţare din partea Primăriei Municipiului Constanţa, valoarea acestuia fiind de 54.900 lei.

Evenimentul „Prietenii naturii” vine să marcheze data de 10 octombrie, zi dedicată Sănătății Mintale. Instituită în 1992 de Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală, această zi are ca scop creşterea gradului de conştientizare şi educaţie publică pentru înţelegerea cât mai bună a bolilor mintale şi a tulburărilor de comportament.

related posts

Leave a Comment