Home Actualitate ANAF: inspecție fiscală și control inopinat la Marii Contribuabili

ANAF: inspecție fiscală și control inopinat la Marii Contribuabili

by Florentina Lup
0 comment

Structurile cu atribuții de inspecție fiscală, din cadrul ANAF, au în derulare 555 de acțiuni de inspecție fiscală și control inopinat la Marii Contribuabili. Dintre acestea, 128 sunt la contribuabilii care înregistrează pierderi fiscale recurente.

Inspectorii ANAF verifică modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate și analizează cheltuielile înregistrate cu scopul de a diminua profitul. Totodată, sunt efectuate verificări privind rambursările de TVA, dacă este cazul.

ANAF își canalizează resursele către zonele cu risc ridicat de încălcare a legii. Evaziunea fiscală nu va fi ignorată la niciun nivel, începând de acolo unde riscurile sunt mai mari. În același timp, dorim să le demonstrăm companiilor corecte și responsabile fiscal, care plătesc taxele la timp, că ANAF este un partener de încredere. Este în beneficiul întregii societăți ca mediul de afaceri să își desfășoare activitatea fără sincope majore, astfel încât, în urma colectării, să fie asigurate venituri sigure la bugetul consolidat.”, a declarat președintele ANAF, domnul Lucian Ovidiu Heiuş .

Aceste operaţiuni au fost declanşate ca urmare a analizelor de risc, iar pentru derularea lor conducerea ANAF  a suplimentat numărul inspectorilor şi a delegat competenţe angajaţilor din cadrul Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice

related posts

Leave a Comment