Home Actualitate Alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța

Alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

25 martie. Acesta este data în care Universitatea Ovidius din Constanța va avea un nou rector. Anul acesta, interesați de rectorat sunt Dumitru Unc, Dan Iliescu, dar și Mamut Eden, în timp ce actualul rector, Sorin Rugină nu mai vrea un alt mandat de rector, având deja două la activ.  Cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea rectorului, dacă este cazul, s-a stabilit pentru 31 martie.

Conform legislaţiei în vigoare, rectorii universităţilor sunt desemnaţi prin concurs sau prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare şi al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor. La Universitatea „Ovidius“ din Constanţa rectorul este ales prin vot.

Amintim că în urmă cu patru ani, în cursa pentru conducerea instituției de învățământ se aflau, prof. univ. dr. Sorin Rugină și chirurgul prof. univ. dr. Octavian Unc, ambii cadre didactice ale Facultății de Medicină,  ceea ce a fost o premieră pentru Universitatea Ovidius din Constanța.  

Sursa foto: ziuadeconstanta.ro

related posts

Leave a Comment