Home Actualitate Autoritățile locale constănțene, în alertă

Autoritățile locale constănțene, în alertă

by Antonia Mocanu
0 comment

Autoritățile locale de la Constanța sunt în alertă după ce în Portul Constanța a acostat o navă, la bordul căreia se află 13 marinari italieni.  Cu toții sunt în acest moment în carantină. Alte 5 persoane se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate , iar  100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu.

Nava sosită din Italia a fost luată încă de pe drum în evidența autorităților sanitare românești. Imediat cum au acostat la cheu, marinarii au fost  plasați sub carantină.

Marinarii nu au fost testați pentru coronavirus cu kiturile medicale pentru că nu vin din zonele de focar ale Italiei, respectiv Lombardia și Veneto. Portul de plecare a fost într-o regiune învecinată cu Lombardia , unde măsurile sanitare nu sunt atât de drastice.

Nava a petrecut mult timp pe drumul către România și spre norocul lor marinarilor, această perioadă de timp face parte și ea din intervalul de supraveghere medicală. În plus , toți sunt asimptomatici, adică nu prezintă niciun semn de îmbolnăvire.

La momentul de faţă, în judeţul Constanţa nu sunt confirmări de infectare cu coronavirus. Sunt disponibile 2 zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa cu un total de 125 de paturi.  5 persoane deja testate si a caror rezultat a fost negativ se află în carantină, dupa ce s-au intors din Italia iar 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. Spitalul de Boli Infecţioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19, iar autorităţile judeţene au făcut demersuri pentru achiziţionarea mai multor kituri.

related posts

Leave a Comment