Home Actualitate Noutăți în ceea ce privește calea ferată Constanța-Mangalia

Noutăți în ceea ce privește calea ferată Constanța-Mangalia

by Antonia Mocanu
0 comment

Calea ferată Constanța-Mangalia va fi modernizată în următoarea perioadă. Compania Naţională de Căi Ferate a lansat vineri licitaţia deschisă pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării şi modernizării tronsonului feroviar.

Propriu zis, proiectul are în vedere modernizarea liniei ferate Constanţa – Mangalia astfel încât să permită circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 kilometri/oră şi a trenurilor de marfă cu viteza maximă de 120 kilometri/oră. Segmentul de cale ferată care urmează să fie electrificat şi modernizat are o lungime de 43 de kilometri. Alte obiective specifice  programului scos la licitaţie ar fi: creşterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătăţirea capacităţii de circulaţie; modernizarea, consolidarea și repararea clădirilor, dar și al spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, dar și dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă.

Valoarea estimată a contractului scos la licitaţie este de 12.023.503,80 lei, iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, cu perioada de elaborare 2021 – 2030. Durata contractului este de 9 de luni.

Anunţul de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 iunie 2021.

Sursa foto: mobilitate.eu

related posts

Leave a Comment