Home Actualitate 1 MAI se mută pe 1 SEPTEMBRIE

1 MAI se mută pe 1 SEPTEMBRIE

by Antonia Mocanu
0 comment

1 mai în Vama Veche se mută pe 1 septembrie. Acesta este mesajul care face de câteva zile înconjurul internetului, și soluția pe care au găsit-o hipioții și vamaioții ca să-și regăsească universul pierdut. 1 mai 2020 se mută pe 1 septembrie. Minivacanța de 1 mai e trecută la pierderi incalculabile, iar anunțul premierului Orban cum că doar hotelurile se vor deschide la ieșire din izolare, a creat bulversare în rândul afaceriștilor de pe litoral.

Pentru hipioti va fi primul 1 mai din ultimele decenii fără să fie în Vama. În situații ca acestea nu le-a rămas decât să-și manifeste iubirea neconditionată, mutând traditionala adunare de 1 Mai, pe 1 Septembrie.

Vama Veche este pustie zilele acestea. Rar vezi câte un localnic care să-și renoveze pensiunea sau să se pregătească de sezon. În satul de la capătul țării domnește o liniște ireală.

Cum va fi vara 2020 pe litoralul românesc? O întrebare la care oamenii care au investit în turism nu se hazardează să răspundă. Desigur, turismul estival va fi influenţat şi de reconfigurarea anului şcolar, şi el influenţat de pandemie. Astfel, dacă anumiţi elevi vor avea examene stabilite în iulie sau august, sau dacă anul şcolar se va prelungi în lunile de vară, prezenţa pe litoral va avea de suferit. Singura veste bună a venit din partea premierului Orban care a anunțat relaxarea de la 15 mai.

Dupa 15 mai, deși oamenii nu vor mai avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa, nu vor putea ieși în grupuri mai mari de trei persoane. Distanțarea socială va trebui și ea respectată în continuare, iar asta a ține restaurantele închise. Litoralul va fi lovit a doua oară.

Incertitudine. Acesta este cuvântul de ordine în rândul operatorilor din turismul de pe litoral, cu o putin timp inainte de iesirea Romaniei din izolare. Minivacanta de 1 mai e trecută la pierderi incalculabile, iar despre ce va fi dupa aceea nimeni nu stie ce sa creada.

related posts

Leave a Comment