Home Diverse S-a lansat platforma DISCOVEREU.RO, loc de întâlnire pentru tinerii voluntari

S-a lansat platforma DISCOVEREU.RO, loc de întâlnire pentru tinerii voluntari

by Romanov Alex
0 comment

Asociația Youth Vision, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Educației Creativ-Ecologice și Abilităților Inovative – Creative +, Asociația pentru Promovarea Egalității între Tineri – ADAPTO și cu sprijinul grupului de tineri voluntari din cadrul programului “Constanța – Capitala Tineretului din România 2020 – 2021” anunță lansarea platformei DISCOVEREU.RO, loc de întâlnire pentru tinerii voluntari, dornici să se implice în proiectele comunității. Platforma este parte integrantă a proiectului “YOUTH HUB FOR YOUTH CAPITAL – FEEL MORE EUROPEAN”!

Astfel, platforma a devenit operațională, iar tinerii din Constanța care își doresc să se implice activ în problemele orașului, ale comunității, dar nu știu cum și la cine să apeleze, au de astăzi posibilitatea de a accesa platforma DISCOVEREU.RO, unde vor descoperi proiecte interesante din diverse domenii precum protecția mediului, incluziune socială, sport, digital, drepturile omului, activități internaționale. În același timp, tinerii care își doresc să experimenteze voluntariatul, să învețe lucruri noi, să interacționeze cu alți tineri și să se implice în viața socială, se pot înscrie prin intermediul unui formular pe care îl pot completa pe pagina platformei.

Pe lângă sprijinul acordat tinerilor care vor să se implice ca și voluntari în diverse activități, platforma vine și ca o gură de aer pentru organizațiile active din Constanța, care se lovesc de identificarea acestor tineri, pe care să-i atragă în activitățile și proiectele pe care le desfășoară. Totodată, platforma reprezintă o oportunitate pentru aceste organizații care își pot face cunoscute și promova proiectele comunității, iar tinerii pot afla informații despre oportunitățile programelor europene Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate prin organizarea de întâlniri cu tinerii din comunitate, întâlniri care să fie organizate, coordonate și implementate de un grup de tineri, voluntari în 4 asociații din Constanța active în acest domeniu – cu certificat de calitate ESC și experiență în implementare de proiecte pentru tineri.

Proiectul este finanțat prin programul Corpul european de solidaritate, program care urmărește să construiască o societate inclusivă, să sprijine persoanele vulnerabile și să caute soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile. În acest sens, reunește tineri care vor să învețe, să ajute și să se dezvolte.

related posts

Leave a Comment