Home Sănătate Prefectura Constanța: Spitalul militar mobil va fi amplasat pe stadionul „Portul”

Prefectura Constanța: Spitalul militar mobil va fi amplasat pe stadionul „Portul”

by tomisnews
0 comment

Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de un spital militar mobil, pregătit să susțină efortul sistemului sanitar județean, anunță, marți, Instituția Prefectului Constanța. Astăzi, alături de reprezentanți din MApN, prefectul George Niculescu a fost pe teren, ca să identifice cel mai bun loc pentru montarea spitalului militar mobil.

În urma consultărilor, specialiștii MApN au luat decizia ca acesta să fie ridicat pe stadionul „Portul” Constanța. Potrivit prefectului Niculescu, unitatea temporară va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru a efectua testări pacienților. La spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus. Totodată, medici și personal medical militar vor fi detașați pentru funcționarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase.

„Zilele următoare, geniști și topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil. Este un pas important și o soluție viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situația o va cere. Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Apărării Naționale, care nu au ezitat să ne sprijine și sunt sigur că o vor face necondiționat, pentru binele comun al tuturor românilor”, a transmis prefectul Niculescu.

related posts

Leave a Comment