Home Evenimente Sancțiuni, avertismente și amenzi, aplicate de jandarmi, pe litoral

Sancțiuni, avertismente și amenzi, aplicate de jandarmi, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

În ultima săptămână, peste 200 jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în Constanţa şi pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. Aceștia au participat astfel la  peste 100 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 727 sancţiuni contravenţionale, dintre care 298 avertismente scrise şi 429 amenzi, valoarea acestora fiind de 219300 lei.

Majoritatea sancţiunilor contavenţionale au fost acordate pe linia comerţului ilegal cu produse de patiserie, (covrigi, gogoşi, cornuri), fructe,(piersici, caise, fructe de pădure, mere glazurate) şi porumb fiert.

De altfel, recomandările autorităților în ceea ce-i privește pe turiști, rămân în vigoare: să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, dacă agentul economic nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care să justifice tranzacţia comercială.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat cinci fapte de natură penală, dintre care patru în mod independent şi una în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi şase făptuitori.

related posts

Leave a Comment