Home Actualitate Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța dă startul maratonului cultural ,,Noaptea Muzeelor”

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța dă startul maratonului cultural ,,Noaptea Muzeelor”

by Florentina Lup
0 comment

Noaptea Muzeelor 2022 – ediția a XVIII-a, va fi organizată sâmbătă, 14 mai. Cu un program extins chiar şi până dimineaţa, muzeele aflate sub patronajul Consiliului Județean Constanța vor oferi constănțenilor o noapte de neuitat cu expoziții și evenimente inedite.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va fi prima instituție muzeală care deschide „Noaptea Muzeeelor” cu o serie de evenimente:

  • Secția Planetariu va avea un program intitulat ,,Știință prin educație”, din data de 13 mai începând cu ora 00:00 până în dimineața zilei de 14 mai 2022, ora 05:00;
  • Secția Delfinariu și Mineralogie va găzdui evenimentul ,,Delfinariu punte de legătură între știință și educație”, cu demonstrații ale delfinilor ce vor avea loc la orele 12:00 și 15:00, în ziua de 14 mai;
  • Secția Microrezervație și Păsări Exotice va fi deschisă pe 14 mai, între orele 10:00 și 18:00, cu acțiunea „Comportament specific perioadelor premergătoare constituirii unei familii” unde vor fi efectuate 3 ghidaje, la orele 12:00, 14:00, 16:00;
  • Secția Acvariu va fi deschisă între orele 10:00 – 19:00 și vor fi realizate două ghidaje, la orele 14:00 și 16:00.

Muzeul de Artă Constanța va fi deschis pe 14 mai, între orele 20:00 – 24:00, și veți putea viziona un inedit spectacol cu statui vivante, intitulat ,,Muzeul lui Shakespeare”, în montajul maestrului Mihai Mălaimare, precum și un concert susținut de corul Villanella al Facultății de Arte. Tot aici, veți putea vedea expoziția temporară Redesenări, a artiștilor plastici Anca Boeriu și Mirela Trăistaru, dar și piesele de colecție aflate în expoziția permanentă a instituției.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va lua și el parte la ,,Noaptea Muzeelor”, în ziua de 14 mai, în intervalul orar 19:00 – 01:00, cu toate secțiile și obiectivele din județ pe care le administrează. Ca o atracție deosebită, clădirea muzeului va fi mapată, iar în interior vizitatorii se vor putea bucura de un extraordinar concert de muzică clasică și de un recital de poezie antică.

Accesul vizitatorilor la evenimentelor din ,,Noaptea Muzeelor” este gratuit, iar programul poate fi consultat și online la următoarele adrese web: https://www.delfinariu.ro/https://muzeuldeartaconstanta.ro/ și https://www.minac.ro/.

related posts

Leave a Comment