Home Evenimente Controale “la sânge”, pe litoral

Controale “la sânge”, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

Controale “la sânge”, amenzi drastice și afaceri închise, pe litoral. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au rămas șocați la vederea condițiilor în care erau preparate produsele de patiserie care mai apoi erau servite turiștilor, la Eforie. Nu au scăpat de amenzi nici comercianții ambulanți, dar nici administrtorii de plaje care nu respectau legislația privind suprafața de nisip destinată turiștilor veniți cu articolele persoanele de plajă.

De departe, cel mai grav aspect descoperit de inspectorii de la Protecția Consumatorului a fost acela că, deși s-au mai făcut și până acum nenumărate controale, la Eforie există încă locații construite ilegal în care se desfășoară activități de alimentație publică și fără niciun fel de autorizație de funcționare.

În această locație care cu greu poate fi numită societate comercială, inspectorii au găsit un dezastru de nedescris. Angajații se schimbau pe unde apucau sau pur și simplu intrau în serviciu cu ținuta de acasă, nu erau respectate nici normele minime de igienă, iar locația era un adevărat focar de infecție.

„A fost prima acțiune de anvergură din acest sezon, unind eforturile atât ale Comisariatului Județean cât și ale colegilor din Comandament. Acțiunea a vizat 85 de operatori economici, aproape o treime dintre aceștia operatori de plajă.”, declară HORIA CONSTANTINESCU, cms. șef CJPC Constanța

Comercianții ambulanți au fost și ei luați la bani mărunți de inspectorii OPC. Cei care vindeau gogoși, colaci secuiești sau porumb fiert au fost amendați, iar preparatele au fost retrase și distruse. Mai grav este însă faptul că de față cu inspectorii, turiștii au continuat să cumpere produsele care le pot pune în pericol sănătatea.

„La această acțiune au participat mai mulți colegi din diferite structuri, reprezentanți ai Apelor Române, jandarmi, cei de la Garda de Mediu pentru a arăta că realmente acolo este un dezastru. Dezastru înseamnă că acolo nu se respectă nicio condiție de legalitate pentru tot ceea ce înseamnă comerțul pe plajă sau pe faleză.”, declară HORIA CONSTANTINESCU, cms. șef CJPC Constanța

În urma verificărilor, s-au dat 72 de amenzi contravenționale în valoare de 407.000 lei și 64 de avertismente. Au fost retrase de la comercializare produsele alimentare neconforme și a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici din domeniile alimentației publice și al administratorilor de plaje. Pentru patru dintre aceștia s-a propus suspendarea activității pe perioade cuprinse între 1 și 12 luni, pentru abateri repetate. Controalele vor continua până la finalul sezonului estival.

related posts

Leave a Comment