Home Editorii noștri îți recomandă Trofeul Mării Negre, ultima competiţie de lupte tradiționale tătărești

Trofeul Mării Negre, ultima competiţie de lupte tradiționale tătărești

by Florentina Lup
0 comment

Sezonul competițiilor de lupte tradiționale tătărești – kureș din anul 2022 s-a încheiat sâmbătă, 10 septembrie, cu Turneul Internațional „Trofeul Mării Negre”, care a avut loc la Constanța. Evenimentul organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România cu sprijinul Consiliului Județean Constanța a reunit un număr foarte mare de spectatori care i-au încurajat, susținut și aplaudat pe concurenții înscriși la cele două categorii, Tineret și Open.

Locul I la Tineret a fost adjudecat de Ion Botnaru din Republica Moldova, iar pe locul al doilea s-a clasat Geylan Mologani. La secțiunea Open, premiul I i-a revenit luptătorului Denis Gelil, iar al doilea loc lui Serhan Isleam.
La turneul care a încheiat sezonul de kureș de anul acesta au fost puse în joc premii substanțiale pentru toți concurenții.

La competiția de kureș de la Constanța au fost prezenți președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, deputatul UDTTMR, Varol Amet, reprezentantul Consiliului Județean Constanța, Gabriel Monea – administrator public, muftiul Muurat Iusuf, și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul.

related posts

Leave a Comment