Home Editorii noștri îți recomandă Unul din șase angajați din Sănătate necesită spitalizare

Unul din șase angajați din Sănătate necesită spitalizare

by Crina Matei
0 comment

Angajații din domeniul Sănătății sunt destul de serios afectați de SARS-COV-2. O situație din Scoția arată că un cadru medical din șase cu COVID-19 necesită spitalizare. Pe de altă parte, americanii spun că 74 de milioane de lucrători esențiali în domeniul medical au risc crescut de COVID.

În România, potrivit datelor Federației Solidaritatea Sanitară, sunt 8.213 salariați din Sănătate confirmați cu infecție SARS-COV-2, adică una din 43 persoane infectate din România este salariat din Sănătate. Asta înseamnă că ponderea salariaților din sănătate infectați cu noul coronavirus din totalul cetățenilor infectați este de 2,3%.

Rata de infectare a salariaților din sănătate raportat la rata de infectare medie a cetățenilor este de 1,86/1, conform datelor Federației Solidaritatea Sanitară. De asemenea, ponderea salariaților infectați din totalul salariaților implicați în lupta împotriva COVID-19 este de 3,29%.

În momentul de față, în România sunt  54 de deecese înregistrate în rândul salariaților din sănătate din cauza COVID-19.

related posts

Leave a Comment