Home Editorii noștri îți recomandă Universitatea Maritimă din Constanţa, gazda unui eveniment academic internaţional

Universitatea Maritimă din Constanţa, gazda unui eveniment academic internaţional

by Crina Matei
0 comment

Universitatea Maritimă din Constanţa, alături de partenerii săi instituţionali (universități de marină din Turcia, India și Filipine, asociaţia profesională WISTA Romania, ITF Romania- Sindicatul Liber al Navigatorilor, Asociaţia Comandanţilor de Navă din România, Centrul European pentru Responsabilitate Socială, Philippine Association of Extension Program Implementers (PAEPI), Maritime-SheEo (India), SheFarers (Turcia), Women in Maritime Philippines – WIMAPHIL, TECHNIUM Science şi gCaptain) organizează, vineri, 20 Noiembrie 2020, interval orar 11.00-13.30, evenimentul academic internaţional de tip focus group.

“The role of the European Commission, IMO and ILO for empowering gender in maritime”. Evenimentul este disponibil publicului larg pe site-ul www.maritimeconferences.online .

Universitatea Maritimă din Constanţa este recunoscută pe plan internaţional ca fiind o instituţie de referinţă în domeniul cercetării ştiinţifice a egalităţii de şanse din sectorul maritim. Din 2017, UMC a fost liderul de proiect al studiului internaţional de egalitate de gen în educaţia maritimă GECAMET, finanțat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor de Marină (IAMU), la care au participat universităţi de marină din Australia, Canada, Norvegia, Spania, Filipine, Ghana şi Coreea de Sud.

Scopul evenimentului de vineri constă în colectarea opiniilor membrilor din sectorul maritim (navigatori, companii, asociatii, mediul academic si de cercetare etc.) cu privire la acţiuni necesare rezolvării inegalității de șanse din sector, aşteptate de la decidenţii internaţionali: Comisia Europeană şi agenţiile inter-guvernamentale ale ONU.

Opiniile colectate vor fi transmise departamentelor speciale ale Comisiei Europene – DG MOVE, International Maritime Organisation şi International Labour Organisation, sub forma propunerii „Joint IMO-ILO-EU Agenda of Change for Women Empowerment in Maritime”. Propunerea reprezintă o inițiativă de comunicare publică, venită din partea navigatorilor, angajatorilor, mediului academic şi asociațiilor de profil, destinată către factorii de decizie (Comisia Europeană şi agențiile interguvernamentale ONU și CE) cu privire la acțiuni urgent necesare pentru egalitate de şanse în domeniul maritim. Evenimentul se desfăşoară în contextul în care, până în momentul de faţă, nu există acţiuni vizibile concrete de colaborare între agenţiile interguvernamentale ale ONU (IMO, ILO) şi Comisia Europeană pentru îndeplinirea obiectivului de dezvoltare durabilă SDG 5 – Egalitate de gen.

Pentru elaborarea propunerii „Joint IMO-ILO-EU Agenda of Change for Women Empowerment in Maritime”, membrii sectorului maritim pot trimite în continuare, până la data de 1 Decembrie 2020, propuneri de acţiuni privind egalitatea de şanse în domeniul maritim, destinate decidenţilor internaţionali (Comisia Europeană, IMO şi ILO) sub formă de scurte înregistrări video de aprox. 60 secunde în limba engleză. Propunerile dumneavoastră trebuie trimise la adresa wista.romania@gmail.com

related posts

Leave a Comment