Home Actualitate Start sezonului estival!

Start sezonului estival!

by Crina Matei
0 comment

S-a dat startul la distracție la malul mării. S-a deschis sezonul și odata cu el și terasele și plajele de pe litoral. Anul acesta, însă, toul se face în condiții de maximă siguranță. Pandemia de coronavirus a schimbat obiceiurile, iar la terase sau pe plajă nu mai este aglomerația de altadată. Nu pentru că nu ar fi clienți, ci pentru că trebuie respectate normele obligatorii de distanțare socială.

După trei luni de restricții, pentru prima dată în acest an, plajele de pe litoral au început să se anime cu oameni care au stat la soare iar unii temerari au făcut chiar o baie în mare. Pe plaja din Mamaia, zeci de localnici din Constanța și din stațiune, dar și familii din țară care au dat o fugă pe litoral, au stat pe nisip la soare ori au făcut sporturi nautice.

Majoritatea turistilor din Mamaia, sunt părinţi care au vrut să le facă celor mici o bucurie, mai ales că mai e putin pana la vacanaa mare. Pentru că au parte de vreme de plajă şi apa calda, copiii au fost lăsaţi să se bălăcească în voie. Atmosfera de vacanta a curpins toate plajele din statiuni, desi a cam batut vantul in prima parte a zilei.

Deși briza a fost destul de rece, lumea a profitat de libertate și de întinderea nisipului. Si la terasele din Portul Tomis a fost astazi aglomeratie mare. Constantenii dar si turistii au iesit sa savureze o cafea pe malul amrii.

Deschiderea teraselor si plajelor face parte din panul autoritatilor de relaxare dupa aproape 3 luni de izolare. Din 15 iunie este asteptata si deschiderea restaurantelor.

related posts

Leave a Comment