Home Editorii noștri îți recomandă Școlile constănțene sunt pregătite pentru elevi

Școlile constănțene sunt pregătite pentru elevi

by Crina Matei
0 comment

Mii de elevi din județul Constanța au început pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Poartă măști de protecție, li se ia temperatura la intrarea în școală iar în clase băncile au fost așezate la 2 metri distanță. Prezența nu este obligatorie iar cei care au ales să nu meargă  la pregătire în școli, continuă studiul în mediul on line.

Sesiunile de pregătire sunt organizate pentru elevii claselor a 8 și a 12, timp de 10 zile. Pregătirea se desfășoară în condiții specifice pandemiei pentru elevii care vin la școală. La ora 9.3o primii elevi au intrat pe poarta școlii în șir indian și s-au răsfirat astfel încât să păstreze distanța între ei. Pe lângă zidul școlii sunt desenate cu vopsea albă repere la 2 m unul de celălalt astfel încât interacțiunea dintre ei să fie minima. Rând pe rând au ajuns fiecare la asistentul medical care face triajul epidemiologic.

La intrarea în școală fiecare copil calcă pe un covor de cauciuc îmbibat cu cloramina, apoi intră direct la baie unde se spală pe mâini. Urmează dezinfectarea cu substanțele virucide aflate în dispensere montate pe pereți după care urmează ultimul act procedural. Măștile cu care au venit sunt aruncate la gunoi și primesc altele noi. Pare complicat însă elevii nu s-au arătat deranjați de noile măsuri.

Elevii sunt dirijați apoi spre clase de către profesorii diriginți. În sală intră cel mult 1o copii, cu bănci distanțate la 2 m între ele.

Doina David, director școală: “Copiii au fost informați să vină cu obiecte de scris personale, cu manualele și cărțile astfel interacțiunea să fie cât mai mică între ei, iar băncile sunt personalizate pentru ca ei să nu meargă din bancă-n bancă.”

Participarea la orele din școală este opțională însă pregătiri s-au făcut în toate unitățile de învățământ din județ.

Sorin Mihai, inspector șef ISJ Constanța: “Avem 16o de unități de învățământ și un număr de elevi de 11748 elevi. Noi ne-am pregătit pentru o prezență de 1oo%. Chiar dacă elevii la un moment dat  au comunicat cu diriginții și au spus că nu vin, nu putem să le îngrădim accesul la educație.”

Studiul în clase va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

related posts

Leave a Comment