Home Actualitate Secția de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în topul centrelor ortopedice

Secția de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în topul centrelor ortopedice

by Florentina Lup
0 comment

Anul trecut, peste 1.500 de intervenții chirurgicale au fost efectuate în secția de ortopedie-traumatologie a SJU Alba Iulia, la pacienți din mai multe județe ale țării. Medicii secției au urmat, de-a lungul timpului, cursuri de specializare la clinici din Bruxelles, Londra, Budapesta, Bordeaux sau Hamburg.

O treime din totalul intervențiilor chirurgicale sunt artroplastii (montarea de proteze de șold, genunchi sau umăr, operații de revizie și intervenții pentru fracturi periprotetice), cu ajutorul cărora pacienții şi-au recăpătat mobilitatea articulațiilor. Programul Național de Ortopedie, de unde se obțin fondurile pentru proteze de șold, genunchi sau umăr, funcționează foarte eficient și transparent la SJU Alba Iulia. Astfel, fondurile alocate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru acest program, aproape s-au dublat în 2019 față de anul precedent, ceea ce a dus la creșterea numărului de artroplastii și, automat, la reducerea timpului de așteptare a pacientului.

În România, există puține spitale, printre care se numără și SJU Alba Iulia, unde se efectuează artroplastii totale de umăr. Anul trecut și în ianuarie 2020 au fost efectuate 8 intervenții chirurgicale de protezare totală a umărului, cu rezultate foarte bune.

Din 2018, la SJU Alba Iulia este abordată chirurgia artroscopică, tehnică revoluționară minim invazivă, folosită pentru a trata și examina leziunile din interiorul articulațiilor. În urmă cu 2 ani, a fost achiziționat un artroscop ultraperformant, cu care au fost tratate artroscopic leziuni degenerative sau traumatisme.

Blocul operator al secției a fost dotat cu aparat Roentgen (Rx) mobil, lămpi sciatice performante, mese de operație multifuncționale, care se pot modifica pentru fiecare operație. De asemenea, acesta dispune de cele mai noi tipuri de materiale de osteosinteză (tije centromedulare blocate din titan, tije gama, plăci blocate etc. pentru fiecare os și pentru fiecare fractură).

Sursa: spitalalba.ro

related posts

Leave a Comment