Home Actualitate România participă cu trei nave militare la ,,Breeze 20″

România participă cu trei nave militare la ,,Breeze 20″

by Florentina Lup
0 comment

Nava purtătoare de rachete ,,Zborul” a plecat, în dimineața acestei zile, din portul militar Mangalia către portul Burgas, Bulgaria, unde va participa la exercițiul multinațional „Breeze 20”, organizat de partenerii bulgari, în raioanele vestice ale Mării Negre.

Forțele Navale Române participă la acest exercițiu şi cu fregata „Regina Maria” și dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, nave care sunt integrate în grupările permanente ale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), respectiv SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter – Measures Group), pentru o perioadă de trei săptămâni.

La Exercițiul „Breeze 20” și-au anunțat participarea nave militare din Georgia, Italia, Turcia, SUA, precum și cele două grupări navale NATO prezente în Marea Neagră, iar din partea Forțelor Navale Bulgare vor participa nouă nave de luptă și alte structuri de forțe. Militarii români şi străini vor acţiona, conform unor scenarii complexe de luptă, împotriva amenințărilor de suprafață și aeriene: trageri de luptă cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, manevre și evoluții navale, căutare și salvare vieți omenești pe mare, manevre de reaprovizionare pe mare și de remorcaj, exerciții de comunicații.

Nava purtătoare de rachete „Zborul” este comandată de căpitan-comandorul Iulian Ioan și are un echipaj alcătuit din 55 de militari. La bordul navei, este ambarcată și o echipă de la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare a Forțelor Navale, care va evalua cele trei nave militare și echipaje românești, în vederea certificării acestora pentru a fi integrate în pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de România, în anul 2021.

related posts

Leave a Comment