Home Actualitate Rachete KUB lansate simultan, în Poligonul Capu Midia

Rachete KUB lansate simultan, în Poligonul Capu Midia

by Florentina Lup
0 comment

După o pauză de trei luni, cauzată de epidemia de coronavirus, au fost reluate tragerile cu rachete sol-aer în Poligonul de Trageri de la Capu Midia. Militarii Batalioanelor de Rachete Antiaeriene KUB din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureşianu”, Regimentul 61 Rachete Antiaeriene ,,Pelendava” şi Regimentul 53 Rachete Antiaeriene ,,Tropaeum Traiani” au executat foc, către avioane ţintă, cu rachete KUB şi OSA-AKM SA-8 Gecko şi la final au raporat ,,misiune îndeplinită”.

De departe, cel mai spectaculos moment a fost lansarea a două rachete KUB, la distanţă de doar câteva secunde, de pe aceeaşi rampă, de către militarii Regimentului 61 Rachete Antiaeriene ,,Pelendava”, obiectiv care nu numai că a fost îndeplinit cu succes, dar a primit şi cele mai multe aplauze.
Pentru cei mai tineri dintre militari, tragerile din poligonul Capu Midia au reprezentat botezul focului.

,,Am aşteptat cu nerăbdare şi emoţie acest moment, deoarece a fost prima mea misiune. Cel mai frumos sentiment a fost atunci când am primit comanda şi am scos cuiele de siguranţă.”, a spus sublocotenentul Elena Andronic, comandantul secţiei Lansare, din Batalionul 2 Rachete Antiariene KUB, al Regimentului 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureşianu”.

La finalul activităţii, comandantul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,,Gl. Bg. Ion Bungescu”, colonelul Viorel-Eugen Bitan, a spus că aceasta a fost una dintre cele mai bune serii de trageri care a avut loc în Poligonul de la Capu Midia şi una inedită, pentru că au fost aplicate cu stricteţe normele de distanţare socială care au presupus cazarea şi hrănirea trupelor în condiţii speciale, precum şi instrucţia care s-a desfăşurat cu aplicarea regulilor stabilite la nivel naţional.

Seria de trageri are loc în perioada 15-26 iunie şi cuprinde instruire şi trageri reale de luptă pentru trupele participante.

Sursa: MApN

related posts

Leave a Comment