Home Actualitate Proiecte europene pentru dezvoltarea copiilor și a mediului în care trăiesc

Proiecte europene pentru dezvoltarea copiilor și a mediului în care trăiesc

by Florentina Lup
0 comment

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) finanțează 322 proiecte dedicate înființării, modernizării și extinderii diferitelor tipuri de instituții de învățământ din mediul rural.

Dintre acestea, 259 de proiecte vizează înființarea și modernizarea grădinițelor din mediul rural (numai a celor din afara incintei școlilor din mediul rural). Valoarea publică contractată a acestora este de 93 de milioane de euro. În zona Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării sunt în curs de implementare 6 proiecte, cu o valoare publică de 1,6 milioane euro.

Pentru înființarea și modernizarea creșelor precum și a infrastructurii de tip after-school (numai a celor din afara incintei școlilor din mediul rural) AFIR a încheiat contracte de finanțare pentru 41 de proiecte, cu o valoare publică de 15,5 milioane euro. Trei dintre acestea, contabilizând 1,3 milioane euro, sunt deja finalizate. În zona ITI Delta Dunării sunt în curs de implementare două proiecte, pentru care beneficiarii au solicitat fonduri europene nerambursabile de 639 mii euro.

Pentru extinderea și modernizarea instituțiilor de învățământ secundar superior (filiera tehnologică cu profil resurse naturale şi protecţia mediului şi a şcolilor profesionale în domeniul agricol), AFIR a contractat fonduri europene nerambursabile în valoare de 9,9 milioane euro pentru 22 de proiecte. Două dintre acestea, în valoare de 978 mii euro sunt deja finalizate. În zona ITI Delta Dunări este în curs de implementare un proiect, în valoare de 495 mii euro.

related posts

Leave a Comment