Home Editorii noștri îți recomandă Încep înscrierile la BAC

Încep înscrierile la BAC

by Crina Matei
0 comment

S-a dat startul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat. Elevii de clasa a 12-a au la dispoziție o săptămână pentru a depune în format electronic sau prin poștă documentele. Prima zi de examen va fi joia viitoare, 22 iunie, la Limba și Literatura Română, iar ultima probă va fi pe 25 iunie.

Startul înscrierilor s-a dat pe 2 iunie, iar absolvenții au la dispoziție o săptămână pentru a depune în format electronic sau prin poștă documentele. Vorbim de 150.000 de elevi care ar trebui să susțină examenul.

Bacalaureatul se va ține în condiții speciale pentru a nu exista riscul de infectare cu coronavirus. Înainte de a intra în școli, li se va lua temperatura. De asemenea, vor fi conduși în sala de examen de către profesori, iar într-o sală nu vor fi mai mult de 10 elevi. Ordinul ministerului spune ca între bănci se va păstra o distanța de doi metri.

Prima zi de examen va fi joia viitoare, 22 iunie, la Limba și Literatura Română, pe 23 iunie, limba materna, urmată de proba obligatorie a profilului – pe 24 iunie și proba la alegere pe 25 iunie.

Rezultatele vor veni pe 30 iunie și tot atunci vor putea fi depuse în contestații. Contestațiile vor putea fi depuse și pe 1 iulie, iar pe 5 iulie vin rezultatele finale.

Ca și în cazul Evaluării Naționale, elevii de clasa a 12 vor putea susține examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune.

related posts

Leave a Comment