Home Economic Statistici îngrijorătoare

Statistici îngrijorătoare

by Crina Matei
0 comment

Scădere semnificativă a numărului locurilor de muncă, în primul trimestru al anului 2020. Concret, rata locurilor de muncă vacante a fost 0,84%, în scădere cu 0,11 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.

Potrivit ultimului raport publicat de Institutul Național de Statistică, numărul locurilor de muncă disponibile în primul trimestru al anului curent a scăzut considerabil și a ajuns la 41.800. Nu mai puțin de 29% dintre acestea sunt în sectorul bugetar.

Conform datelor INS, comparativ cu același trimestru al anului anterior, scăderea numărului locurilor de muncă este de 16.400, iar față de ultimul trimestru al anului 2019, declinul înregistrat este de 5.300.

Totodată, potrivit INS, în trimestrul I al anului curent, cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în domeniul administraţiei publice (1,99%), cât și în alte activităţi de servicii (1,97%).

În ceea ce privește sectorul bugetar, acesta a însumat aproximativ 29 de procente din numărul total al job-urilor vacante. Astfel, câte 5.500 locuri vacante s-au regăsit atât în administraţia publică, cât şi în sănătate şi asistenţă socială, iar 1.000 locuri vacante în învăţământ.

La polul opus, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat cea mai scăzută valoare în industria HORECA, cu un procentaj de numai 0,16%.

related posts

Leave a Comment