Home Actualitate Plajele din Mamaia Nord, raiul câinilor fără stăpân

Plajele din Mamaia Nord, raiul câinilor fără stăpân

by Crina Matei
0 comment

După alge pe plajă şi ape reziduale deversate pe nisip, turiştii de pe Litoral se confruntă acum cu o nouă provocare: câinii vagabonzi. Sunt mulţi, umblă în haite şi se plimbă printre şezlongurile şi baldachinele de plaje. Mai mulţi turişti din zona de nord a staţiunii Mamaia au surprins în imagini haitele de maidanezi care au pus stăpânire pe plaje.

Cele mai luxoase plaje din Mamaia au devenit raiul haitelor de maidanezi, care controlează porţiuni uriaşe de nisip. Scăpaţi de sub orice control, cutreieră nisipul în lung şi lat, în căutarea hranei şi bagă spaima în turişti.

Turist  : „E infiorător pentru copii. Era o haită de câini, chiar am numărat în jur de 16 câini, erau aseară. Era o doamnă care se plimba cu un câine de-al dânsei în lesă şi la un moment dat o atacat-o o haită de câini. „

Un alt turist mai curajos a scos telefonul şi a filmat haita de 16 animale. Imaginile au devenit virale, însă cei cazaţi în zonă îi văd pe viu în fiecare seară. O familie venită din Sibiu i-a fotografiat seara trecută.

Turistă : „Ne-am speriat puţin aseară când am văzut că erau mulţi, peste 1o câini. I-au fugărit domnii de pe plajă. Ne-am speriat, mai ales c-avem în grupul nostru o fetiţă care a fost muşcată de curând de un căţel. „

Seara trecută când maidanezii au venit pe plajă, familiile cu copii s-au panicat. Norocul lor a fost că un localnic din vecinătate a apărut cu-o armă de foc şi i-a speriat. Au fost clipe de groază.

Plajele din zonă aparţin primăriei Năvodari. Ecarisajul de aici nu are medic veterinar, pentru că ultimul şi-a dat demisia recent, iar legea spune că nu poţi prinde câinii fără stăpân dacă un veterinar nu-i microcipează şi nu-i sterilizează.

Elena Iftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari  : ” De îndată ce vom finaliza achiziţia unui nou serviciu medical vom putea relua şi acţiunile de strângere a câinilor fără stăpân la biobaza Năvodari unde îi aşteptăm pe iubitorii de animale să vină să îi adopte.” 

Până când primăria Năvodari va angaja un nou medic veterinar, câinii vor continua să stea pe plajă netulburaţi de nimeni.

related posts

Leave a Comment