Home Actualitate Mobilizare exemplară la Sibiu. O linie de testare pentru noul coronavirus Covid-19 a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Mobilizare exemplară la Sibiu. O linie de testare pentru noul coronavirus Covid-19 a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență

by Florentina Lup
0 comment

Începând de marţi, 17 martie, a început amenajarea centrului de testare pentru noul coronavirus COVID -19, din cadrul SCJU Sibiu. Linia de biologie moleculară de ultimă generație, necesară determinării virusului SARS-COV-2, a fost achiziţionată de fundaţia CON-A şi donată spitalului. Valoarea liniei de testare este de peste 400.000 de lei.

Primele două componente ale liniei de testare, un echipament RT-PCR și o hotă microbiologică, au ajuns deja la spital, iar restul echipamentelor vor ajunge până la finalul acestei săptămâni. Sibiul va deveni astfel, cel de-al șaselea centru din țară unde se vor putea efectua teste pentru identificarea infecție cu COVID-19.

Este o mare realizare care nu ar fi fost posibilă fără fundația CON-A. Facem tot ce putem pentru a avea această linie de testare funcțională cât mai repede, cu atât mai mult cu cât se observă, la nivel național, o creștere a numărului de testări.”, a declarat Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Pentru ca linia de testare să devină operațională cât mai repede, SCJU Sibiu are nevoie și de personal specializat în acest sens. Ca urmare, tot marţi, 17 martie, au plecat la București două cadre medicale de la laboratorul spitalului, care vor fi instruite, până la sfârșitul săptămânii, la institutul Matei Balș, din București.

Mobilizare deosebită a comunității de la donatori individuali până la companii

Pentru a putea utiliza linia de testare, SCJU Sibiu a lansat procedurile de achiziție a 1.000 de teste pentru Covid-19 și a consumabilelor necesare, care vor ajunge la spital vineri sau la începutul săptămânii viitoare.

Le mulțumesc sibienilor fie persoane fizic, fie companii, pentru sprijinul acordat spitalului în aceste momente deosebit de importante pentru sănătatea noastră a tuturor. (…). Comunitatea a reacționat extraordinar și s-a mobilizat exemplar pentru a ne sprijini pentru a putea beneficia de tot ceea ce este necesar pentru noua linie de testare: kituri și consumabile.  Până în momentul de față s-au strâns peste 500.000 lei din sponsorizări și donații, iar achizițiile vor continua, pentru a ne crește capacitatea de reacție în fața noului coronavirus.  Pe lângă achiziționarea testelor, vom utiliza banii pentru pregătirea și dezvoltarea secției de terapie intensivă, ceea ce înseamnă achiziția de paturi, ventilatoare, monitoare, injectomate, etc. De asemenea, vom utiliza banii și pentru achiziționarea altor echipamente de laborator necesare pentru depistarea mai multor tipuri de virusuri. ”, a spus Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Sursa: scjs.ro

related posts

Leave a Comment