Home Actualitate Marile opere ale lumii vin la tine acasă

Marile opere ale lumii vin la tine acasă

by Florentina Lup
0 comment

Prin programul „Nightly Met Opera Streams”, Metropolitan Opera oferă publicului acces la colecția de reprezentații din ultimii 14 ani. Streamingul este gratuit și începe, în fiecare seară la ora 01:30, ora Romaniei, fiecare spectacol fiind disponibil online timp de 20 de ore.

Miercuri, 25 martie, va fi transmisă înregistrarea spectacolului „Walkiria”, iar joi, 26 martie, veți putea urmări opera „Siegfried”, ambele opere sunt semnate de Richard Wagner.

Regalul Richard Wagner continuă vineri, 27 martie, cu înregistrarea operei„Amurgul zeilor”, sâmbătă, 28 martie, cu spectacolul „Maeștrii cântăreți din Nürnberg”, şi duminică, 29 martie, cu opera în trei acte „Tannhäuser și întrecerea poetică din Wartburg”.

Până în luna mai, Opera Națională din Paris, în parteneriat cu site-ul Culturebox, propune publicului mai multe spectacole din arhiva instituţiei. Reprezentațiile sunt disponibile pe site-ul instituției de cultură și pe Culturebox timp de șase zile, urmând ca la sfârșitul acestei perioade producția să fie înlocuită. În program sunt cuprinse specatacolele:

  • „Don Giovanni” – 23-29 martie;
  • „Lacul Lebedelor” – 30 martie – 5 aprilie;
  • „Bărbierul din Sevilla” – 6-12 aprilie;
  • Seară Robbins – 13-19 aprilie;
  • „Povestirile lui Hoffman” – 20-26 aprilie;
  •  „Carmen”- 27 aprilie – 3 mai.

Până în data de 3 mai, va fi difuzat ciclul de simfonii de Ceaikovski cu Orchestra Operei din Paris, dirijată de Philippe Jordan.

După modelul Metropolitan Opera din New York, Opera Națională București oferă „Seri de Operă Online”. Iubitorii genului liric pot viziona joi, 26 martie, de la ora 18:30, spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Înregistrările sunt disponibile pe pagina oficială de Facebook a Operei Naţionale București și la adresa www.operanb.ro/operaonline.

Tot în această perioadă, site-ul www.festivalenescu.ro găzduiește un adevărat maraton de muzică clasică, cu înregistrări din edițiile 2018 și 2019 ale Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”. În perioada 22-25 martie este disponibil online concertul Orchestrei și Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi. Solistul invitat este violonistul rus Sergei Krylov. În program: Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră op. 6 de Niccolò Paganini și Simfonia a III-a în do major op. 21 de George Enescu.

Începând cu data de 26 martie organizatorii vă propun concertul Orchestrei Naționale Simfonice a Radiodifuziunii Poloneze, sub bagheta maestrului Lawrence Foster, avându-l ca solist pe pianistul Szymon Nehring (laureat al Concursului Internațional „Arthur Rubinstein” în 2017). În program: Adrian Pop – „Solstice” pentru orchestră; Frédéric Chopin – Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră op. 11 și Witold Lutosławski – Concert pentru orchestră.

Fiecare concert va rămâne postat pe site timp de patru zile. Programul este actualizat continuu, informațiile fiind disponibile pe https://www.festivalenescu.ro/

related posts

Leave a Comment