Home Editorii noștri îți recomandă Implicați, pentru un oraș curat! Primăria Constanța atrage din nou atenția pentru protejarea mediului

Implicați, pentru un oraș curat! Primăria Constanța atrage din nou atenția pentru protejarea mediului

by PĂUN IONELIA
0 comment

Pentru a trăi într-un oraș civilizat, curat și în siguranță, este nevoie de implicarea noastră. Trebuie să facem eforturi comune pentru protejarea mediului înconjurător.

Aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție și se sancționează conform legii. Amenzi riscă și persoanele fizice/juridice care scot gunoiul în alte zile decăt cele stabilite în graficul operatorului de salubrizare sau care nu își îngrijesc imobilele și terenurile, fapte ce afectează conviețuirea socială și dăunează sănătății.

Polițistii locali monitorizează permanent străzile și cartierele din municipiul  Constanța. De pildă, săptămâna trecută, aceștia au aplicat 240 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 117.650 lei, după cum urmează:

-238 sancțiuni pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);

-1 sancțiune pentru deținerea unui imobil insalubru;

-1 avertisment pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care dăunează esteticii și curățeniei orașului sau care îngreunează desfășurarea normală a circulației pe drumurile publice la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment